Saturday, March 14, 2009

2 KALI...(part 1)

Saturday, March 14, 2009
18/1/2009

pg tu,hanye ade aku ngn nabil(adik aku).mama,ayh ngn adik pg mersing,umah pakcik aku.
ntah kenape,ari tu,aku malas sgt nk ikut diaorg.lagipun,esoknye nk lik melake,nk jumpe mr.f yg baru lik dari ganu pasal pilihanraya ari tu.punye la excited.

aku:nabil,jom pg summit nak x.aku cm nak beli kasut la.
nabil:yela.nnt tggu aku lik tusyen ey.(adik aku thn ni PMR)
aku:ye.petang2 cket kite pg nak.dlm kul 3.
nabil:orait.

dlm kul 2.30..

aku msg mr.f jap.
abang,wa2 kuar dlu..jgn jeles.(aku tau..mase ni die ngh drive dari ganu).
yg pasti die balas : ok.

dh siap2 semua,dh kemas2 semua ape yg patut,aku ngn adik aku pun pg.naik scooter la cm biase.aku ni xde lesen kete lagi(muke sedey..).ngh bwk2 tu,aku rase,mate aku belah kanan gatal2,aku pun gosok2 la sambil bwk motor tu.

tp..tibe2..adik aku jerit.
nabil:ALONG!!!!!!!!!!!!

aku cm blur2.yg pasti,ade van dkat simpang(van tu xbenti),aku lak x sempat nk brek.then.ade satu bunyi la..

gdbummm!!!!!!!!bunyi cm hentakan.yg aku tau,aku jatuh,xdpt bangun,adik aku yg tlong aku.org2 kat taman aku kluar,tlg angkt aku,n ade org call ambulan.darah bnyk(Adik aku paling bnyk)..

yg aku nmpk,jeans adik aku koyak kat lutut,aku nmpk..tulang die..uwaa!!ngeri betul.

pastu ade org kasi aku air masak..aku minum sgt2 bnyk,pastu mintk lagi.jntung aku ni,rase klu leh mcm nk tercabut je.aku ngn adik aku call mama yg masih lg kat mersing.family aku bergegas lik serta merta(menurut mama,sblm aku ngn nabil eksiden,mama dh rase xsdp ati mase tu.selalu mama lik pas asar,tp kali ni mama ajk ayh lik dlm kul 3)

aku ..trus call mr.f
aku:abg,wawa ngn adik wa2 eksiden!
mr.f:wa2 jgn main2 ngn abg.td kan baru je call(xsmp 5 min)
aku:tul la.betul abg!
mr.f: kat mane?dgn ape?bile ni?dh call mama lum?sape yg ade kat sane?
aku:dh,wa2 dh call mama dah.diorg on the way

pastu..ade la beberape perbualan lain yg x dinyatakn di cni..
yg pnting,ambulan dtg 10 min lps tu.pakcik awi ngn isterinya n lain2 tlg aku.aku rase mase tu,sedey pun ade..sbb mama ngn ayh xde..adik aku baring kt tmpt die angkt2 org tu,aku lak duduk je kt dlm ambulan tu.darah mmg menitik2 la.rase nk pengsan pun ade...

(bersambung..)




6 reaksi:

nabilah said...

ey, syok la bile ingat balik. hahaha. suke2 !

siti salwa@wawa said...

syok ko kate..
aah kan..
xpela..
ko yg bnyk tande kat lutut.
aku cket je.
huhauhauhau!!

Anonymous said...

huahuahua... pdan muke... tue lar degil.. tengah2 ari keuar... kan dh kene.

nabilah said...

tak pe la. memori silam. ingat sampai mati tahu. hahaha

missy suzi said...

ko matila lg baek!!
hahahaha..g mandi bunge!!!
ahaks

siti salwa@wawa said...

nabil-yela2.xpe.parut ko lebey besar dri parut aku.huhu..

uji-smpa ti ko uji.klu aku mati,xde sape tman ko membebel mlm2.

anonymous--mane de degil.x.xdegil pun.nakal je.