Saturday, August 22, 2009

H1N1 ke?

Saturday, August 22, 2009
asalnye,aku ni pi dgr taklimat psl H1N1 kt meeting room.

(khamis mggu lps)ramai la gak time tu..doktor pun ensem je..

apelagi,lagi semangat aku dgr.

tp kt dlm meeting room tu,ade la yg batuk sikit2.so,just ignore je bnde tu.

konon2 antibodi kuat la.
esoknye,ari yg same aku giler nescafe tu,ari tu gak la bdn aku xsdp2.

jap pns,kejap sejuk,smp bp je,ayh aku siap belikan air kepale yg ori nyer,ngn panadol.

aku dh mkn sume,telan sume,tp sume cm xjln.

sume dh suh pi klinik,tp aku ni mls tul.(utk tggu giliran.lainla klinik ni aku nyer..huauahuauuah)konon2 masih cm biase.

---------------------------------
balik jb,bdn pun still cm tu gak.tp aku still mkn ubt yg ade je la dlm kotak aku.

last2,amik ko..ptg tu skit giler kepale,tpkse la gak pi klinik.

mmg SAH..aku demam,n sakit tekak(tp aku xrase sakit pun).

klu dh 39 celcius,dh sah2 aku kne kuarantin.

sib baik kurang 1 drjh celcius je.

pembantu klinik :awk nk mc smp bile?

aku:(boleh pilih ey..dlm ati ler)..takpela cik,kasi sehari je la. (menyesalnye aku,nape la xmntk smp jumaat??)

pembantu klinik:betul ni?t awk kne pki mask tau.

aku:ok2.


pas blik klinik,esok lak aku dh start2 batuk(ni mesti kne jangkit semalam mase pi klinik)

adoi.bhy nyer skng..dhla jb ramai yg meninggal sbb H1N1 ni.aku cuak la gak.
sib baik aku gi kli nik cpt

cpt ke,dh 4 ari skit bru gi klinik???pndai giler ko wawa!)


okay aku dah baik sakit dh.alhamdulillah~


4 reaksi:

missy suzi said...

laa..sianye..
get well soo syg intan payung.hahahaha.nanti leh shopping kt melake raye nih.ceh!bniat.haha

wawa said...

wah2!!boleh2..
tp bkn mggu ni la..
ke kite nk balik raye same ji??
hahahhahaha..

missy suzi said...

wei.boleh.kite blk raye same2.aku drop batu pahat cam arituh
eeeeeeeeeee,bestnyeee wa.kite plan lg best thn nih.haa,okok.wa.semangat tros aku.hahahaha~

shepha said...

air kepale?sedap?